Gianluca Zambrotta
0

"Milan ima svog Messija, on zove se Pato"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Gianluca Zambrotta, 32-godišnji nogometaš Milana, oduševljen je kako ove sezone izgleda njegova ekipa, kako igraju i šta sve obećavaju.

Ponukan za takvo što je zbog vrlo dobrih igara Milana u posljednje vrijeme. Sve je krenulo pobjedom u Seriji A protiv Rome 2-1. Nakon toga je Milan pobijedio Real u Madridu 3-2, pa Chievo 2-1, Parmu 2-0 i naposljetku je odigrao protiv Reala na San Siru 1-1.

  • Milan dobro izgleda, a pojedinačno gledano ne zaostajemo za najboljim timovima na svijetu. Imamo mi svog Messija, a to je Pato. Uvjeren sam da će jednog dana Pato biti na takvo visokom nivou i sada joj je jako blizu - rekao je Zambrotta.

  • Ronaldinho? Ne igra ni približno slično kao u Barceloni, ali samo zbog toga što je Milan drugačiji sistem od Barcelone. Općenito gledano, Ronaldinho je sjajan, a bit će još i bolji. S njim i Patom imamo dva posebna pojedinca, čarobnjaka lopte - misli Zambrotta i napominje jedno ime koje nije toliko producirano u uspjesima kluba.

  • Thiago Silva je za mene veliko iznenađenje. Uz Nestu taj igrač strašno brzo uči i postao je pravi stup naše odbrane, oduševljeni smo svi kako se dobro razvija.