Nogomet
0

Milan i dalje želi dovesti Džeku

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport saznaje da bi vodstvo talijanskog nogometnog giganta AC Milana u zimskom prijelaznom roku opet moglo pokušati potpisati bosanskog napadača iz Wolfsburga Edina Džeku.

Milan je u minulom ljetnom prijelaznom roku uporno pokušavao dovesti sjajnog napadača iz redova njemačkog prvaka, ali nisu mogli udovoljiti visokom odštetnom zahtjevu koji je postavio Wolfsburg. Pritom nije nevažna niti činjenica da je i sam Džeko ''navijao'' za transfer u Milan, ali je odlukom vrhuške svog kluba ipak morao ostati u ''vučjem gradu''.

Džeko je impresionirao prošle sezone i igrom i golovima, a i u tekućoj sezoni mu ide dobro. Zabio je 8 golova u 12 utakmica. Budući da Milanovi nogometaši zaduženi za golove, Pato, Huntelaar i Ronaldinho, nisu ni u približno dobroj formi kao adut Wolfsburga i Ćire Blaževića, nema sumnje da bi Džeko bio veliko pojačanje za ''rossonere''. Njegov transfer koštao bi, kako se procjenjuje, oko 25 miliona eura.

Ako se taj posao ipak izjalovi, u Milanu alternativu vide u pokušaju angažiranja zapostavljenog napadača u Bayernu Luce Tonija.

Za druge linije u momčadi, prvi favoriti Milanove struke su krilni igrač moskovskog CSKA Miloš Krasić i Schalkeov branič Rafinha.