Goal.com
5

Milan i City prošle sedmice pregovarali o Džeki

Totalsport
Edin Džeko (Foto: mcfc.co.uk)
Edin Džeko (Foto: mcfc.co.uk)
Predstavnici Milana sastali su se prošle sedmice u Italiji s kolegama iz Manchester Cityja, a jedna od tema je bio mogući transfer našeg nogometaša Edina Džeke na San Siro, piše Goal.com.

Nakon što je u januaru prošle godine došao iz Wolfsburga uz odštetu od 32 miliona eura, 26-godišnji napadač nije uspio osigurati mjesto u startnoj postavi "Građana". Njegovi su agenti, navodi nogometni portal, već u maju dali do znanja talijanskim divovima Milanu i Juventusu da je Džeko nezadovoljan na Etihadu.

Milan je u januaru pokušao iz Cityja dovesti Carlosa Teveza, a neko je vrijeme navodno razmišljao i o Mariju Balotelliju. No, nijedan od njih nije bio tema sastanka održanog u Milanu, 4. i 5. jula, ali jest Džeko. U Cityju, piše Goal.com, nisu voljni pristati na veliki gubitak prilikom prodaje našeg reprezentativca, ali su isto tako svjesni da imaju preveliku gužvu u napadu. Cijena koju navodno traži engleski prvak je 24 miliona eura, na što bi Milan mogao pristati.

No, zasad se čini da dopredsjednik Milana Adriano Galliani još uvijek važe i pritom se nada da bi City mogao još malo spustiti cijenu.