Nogomet
0

Milan Gattusu nudi produženje ugovora

Totalsport
Foto: AFP/DDP/File
Foto: AFP/DDP/File
Premda je još prošle sedmice govorio o mogućnosti odlaska iz Milana, vodeći ljudi kluba ne samo da će učiniti sve da zadrže nezadovoljnog Gennara Gattusa već mu nude i produženje saradnje.

Gattuso je član Milana od 1999. godine, a pod vodstvom dugogodišnjeg trenera "rossonera" Carla Ancelottija imao je zagarantirano mjesto u prvom sastavu. Međutim, početkom sezone Ancelotti je otišao u Chelsea, a klupu Milana je preuzeo Leonardo i otad Gattuso minutažu dobija na kapaljku.

  • Naravno da nisam zadovoljan kada malo igram. Hoću li otići? O tome ćemo razgovarati kasnije - rekao je  nedavno 32-godišnji defanzivni vezni nogometaš koji s Milanom ima ugovor do 2011. godine.

Ipak, potpredsjednik kluba Adriano Galliani tvrdi da klub ne samo da nema namjere pustiti neumornog trkača, već da su spremni ponuditi mu ugovor kojim bi ga vezali do kraja njegove karijere.

  • Nisam sa njime pričao samo oostanku, već ga nagovarao da produžio saradnju s nama i u dresu Milana završi karijeru. Uskoro ćemo ponovno sjesti i nastaviti razgovarati na tu temu - zaključio je Galliani.