Nogomet
267

Milan Đurić za Klix.ba: Poziv u reprezentaciju će biti ostvarenje sna

Piše: A. D.
Milan Đurić (Foto: EPA)
Milan Đurić (Foto: EPA)
Bosanskohercegovački internacionalac Milan Đurić obilježio je 23. kolo italijanske Serije A. Napadač Cesene bio je strijelac i asistent u remiju sa aktuelnim prvakom Juventusom.

Ne krije zadovoljstvo zbog sinoćnje partije u dresu svog kluba, kao ni to da uskoro očekuje poziv selektora Mehmeda Baždarevića.

"Dali smo svoj maksimum. Nije bilo lako protiv lidera i najboljeg tima u Italiji. Smatram da smo ovaj bod zaslužili. Sretan sam zbog svog pogotka. Ne postiže se svakog dana gol protiv Juventusa i golmana kakav je Gianluigi Buffon", izjavio je Đurić za Klix.ba, dodavši da je sinoć dobio mnogo čestitki iz domovine.

Selektor Mehmed Baždarević gotovo sigurno će već za narednu akciju u A tim pozvati Đurića koji je sa uspjehom prethodno igrao u mladoj reprezentaciji BiH.

"Lijepe vijesti, bit ću sretan ako me selektor pozove. Poziv u reprezentaciju će biti ostvarenje sna. Prije dvije-tri sedmice sam telefonski razgovarao sa selektorom. Raspitivao se kako stvari stoje u Ceseni i kakvi su moji dalji planovi. Da li će uskoro doći na neku utakmicu da me gleda, stvarno ne znam", kaže Đurić.

Milan ne isključuje mogućnost odlaska iz Cesene narednog ljeta, do kada će sigurno predvoditi napad ovog kluba.

"Do kraja sezone sigurno ostajem u Ceseni, a za poslije ćemo vidjeti. Imam važeći ugovor do ljeta 2017. godine", dodao je Đurić.