Nogomet
164

Milan Đurić među Zmajevima: Selektoru ću se odužiti dobrim igrama i golovima

Klix.ba
Milan Đurić
Milan Đurić
Selektor fudbalske A reprezentacije BiH Mehmed Baždarević uputio je pozive igračima na koje računa za predstojeće mečeve u Andora La Velli i u Beču, a među njima i poziv za Milana Đurića, koji je otišao na adresu italijanske Cesene.

"Poziv u A tim je ostvarenje sna i velika stvar za moju dalju karijeru. Selektoru ću se odužiti zalaganjem i borbenošću i nadam se golovima u državnom timu. Potajno sam očekivao poziv, jer sam u posljednje vrijeme dobijao pozitivne naznake iz BiH. Izborio sam se za mjesto u startnoj postavi Cesene, a sad ga želim učvrstiti i nastaviti pružati dobre igre", uzjavio je novi bh. reprezentativac za naš portal.

Đurić je na jučerašnjoj utakmici Cesene protiv Palerma predvodio napad domaćeg tima. Nije se uspio ovog puta upisati u strijelce, ali je za svoj nastup dobio pozitivne kritike.

"Najvažnije je da u posljednje vrijeme ne gubimo utakmice. Imamo kontinuitet pozitivnih rezultata, što je za svaku pohvalu i što nas sve u klubu raduje. Pred nama je još mnogo utakmica, a niko u klubu, pa ni ja sam ne sumnjam u opstanak u Seriji A", rekao je Đurić za naš portal, uz opasku da poziv u reprezentaciju za njega predstavlja ponos, čast i obavezu.