Nogomet
7

Milan, Chelsea i Arsenal zainteresovani za Edina Džeku

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Bh. reprezentativac i napadač Manchester Cityja, Edin Džeko, veoma je popularan na tržištu nogometaša, a za njegove usluge su zainteresovani Milan, Chelsea i Arsenal.

U subotu je objavljeno kako Milan želi dovesti bosanskog Dijamanta u svoje redove, a danas su se u medijima pojavili napisi da su za njega zainteresovani Chelsea i Arsenal.

Menadžer Chelseaja, Jose Mourinho, navodno vidi Džeku kao rješenje svojih problema u napadu.

Iako je Mourinho svoju pažnju ranije usmjerio ka Radamelu Falcau, Robertu Lewandowskom i Diegu Costi, njegovi planovi su propali i sada traži nova rješenja za svoj napad. Zbog toga se okrenuo Edinu Džeki koji bi mogao biti barem kratkotrajno i jeftinije rješenje i to u januarskom prelaznom roku. Ipak, postoji još jedna prepreka, a to je Arsenal.

Topnici također žele u svojim redovima vidjeti Džeku, ali ako u tome ne uspiju u januaru, oni su spremni čekati i ljetni prelazni rok. Osim toga, menadžer Arsenala, Arsene Wenger, ima problema u napadu s obzirom na povredu Nicklasa Bendtnera. Ako Džeko ne promijeni sredinu tokom zimskog prelaznog roka, a bude dostupan naljeto, on će postati prva Wengerova meta, objavili su engleski mediji.