Vedad Ibišević
0

"Mijenjao bih svoje golove za pobjede"

Sarajevo-x.com
Vedad Ibišević (Foto: Reuters)
Vedad Ibišević (Foto: Reuters)
Sutra će u okviru Bundeslige snage odmjeriti berlinska Hertha i Hoffenheim u kojem igraju dva bh. reprezentativca, Vedad Ibišević i Sejad Salihović.

Utakmica iz prvog dijela sezone odigrana u septembru ostala je u posebno lijepom sjećanju za našeg golgetera. U velikoj pobjedi od 5:1 Vedad Ibišević je postigao svoj prvi bundesligaški hat-trick.

Njemački list Bild uradio je mini intervju sa bh. reprezentativcem uoči sutrašnjeg susreta. Podsjećajući se prve utakmice Ibišević je rekao da je ona bila savršena, ali da ovoga puta neće biti tako lako. Vedad je podsjetio da je Hertha pronašla igru i da eventualnom pobjedom protiv Hoffenheima mogu izaći iz krize.

Iako sutra mnogi očekuju dobru igru i pobjedu tima u kojem igraju "zmajevi", Ibišević je rekao da ne može shvatiti da ljudi traže pobjedu na Herthom i da tim, na kraju krajeva, nije u dobroj formi.

U posljednje dvije utakmice Ibišević je postigao dva gola, prekinuvši post dug 709 minuta i time najavio povratak u golgetersku formu.

"Napadač živi za i od golova. Nakon dva pogotka u dva meča sigurno je da imam više samopouzdanja. Ipak, rado bih se odrekao golova za pobjedu tima", rekao je Ibišević.

Ibišević je rekao da sezona ni za njega ni za tim nije zadovoljavajuća i da još uvijek igraju ispod očekivanja. Ipak, naš as očekuje pobjedu u Berlinu, jer smatra da su, pored svih problema, bolja i kvalitetnija ekipa od Herthe.