Nogomet
2

Mihajloviću dvije utakmice suspenzije: Idući put ću sam sebe suspendovati

Totalsport
Siniša Mihajlović (Foto: AFP)
Siniša Mihajlović (Foto: AFP)
Siniša Mihajlović, trener Sampdorije, dobio je dvije utakmice zabrane sjedenja na klupi svoje ekipe, zbog isključenja u nedjeljnoj utakmici 31. kola Serije A protiv Fiorentine (0-0).

Bivši selektor reprezentacije Srbije zaradio je isključenje jer je verbalno napao četvrtog sudiju na utakmici Di Fiorea, a potom i glavnog sudiju.

Zanimljivo je da tako neće imati priliku voditi svoju momčad protiv Lazija i Intera, njegova dva zadnja kluba iz igračke karijere.

"S velikim iznenađenjem i razočarenjem sam primio vijest da zbog te suspenzije ne mogu voditi tim protiv Lazija i Intera. U pitanju su dvije važne utakmice za moju ekipu i dva kluba s kojima sam lično emotivno povezan. U dogovoru sa Sampdorijom, neću se žaliti na izrečenu kaznu, ali me razlozi navedeni u izvještaju svejedno jako uzrujavaju", izjavio je Mihajlović za novinsku agenciju ANSA.

"Mislim da sam ja jedan od rijetkih trenera koji nikada nije komentirao sudijske greške, a kamoli se žalio na iste. Naprotiv, uvijek sam branio sudije, jer smatram da su Talijani jedni od najboljih na svijetu, te da zaslužuju poštovanje i pomoć. Kao i bilo ko, i oni mogu imati loš dan".

"Napustit ću svoje mjesto na klupi i prepustiti ga mom pomoćniku Nenadu Sakiću, u kojeg imam potpuno povjerenje. Ukoliko gospodin Di Fiore opet bude određen za neku od utakmica mog kluba, onda ću unaprijed sam sebe suspendovati i prepustiti mjesto svom asistentu. Uvijek sam bio iskren i pošten i preuzimao svoj dio odgovornosti. Nažalost, gospodin Di Fiore nije učinio isto", zaključio je Mihajlović.