Nogomet
8

Mihajlović: Srbija će biti jedna od najboljih reprezentacija u Evropi

Totalsport
Siniša Mihajlović (Foto: Anadolija)
Siniša Mihajlović (Foto: Anadolija)
Selektor nogometne reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović ponovio je u intervjuu za B92 uvjerenje da u njegovom mandatu ima puno pozitivnih stvari, unatoč tome što je njegova ekipa praktički bez išansi za plasman na SP.

U kvalifikacijskoj grupi A za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Belgija i Hrvatska nakon šest utakmica imaju po 16 bodova, a Srbija je na trećem mjestu s čak devet bodova manje.

"Dobili smo reprezentaciju koja će, ako ostane na okupu, biti jedna od najboljih u Evropi, naravno, ako momci sazriju. Također, dobili smo kult reprezentacije i disciplinu koja ranije nije bila prisutna. Loše je to što imamo puno manje bodova nego što smo pokazali na terenu. To ovisi i o sreći i iskustvu, ali što reprezentacija bude imala više tih međunarodnih utakmica, igrat će sve bolje i donijet će Srbiji puno radosti, bez obzira na to ko će biti selektor", kazao je Mihajlović kojem nije žao što je pristao na sadašnji posao.

"Nisam se pokajao što sam preuzeo reprezentaciju. Sve bih ponovio i da se vratim godinu dana unatrag, opet bih prihvatio to. To je oduvijek bila moja želja, da mogu reći da sam bio selektor Srbije. To je moja zemlja i volim je najviše na svijetu".

Mihajlović je već ranije najavio da će otići ako se reprezentacija na plasira na SP, što je sada prilično izvjesno.

"Imamo još četiri utakmice do kraja kvalifikacija, nadamo se da ćemo uzeti što više bodova. Meni je važno da vidim i napredak ekipe. Mogu se utakmice i izgubiti, ali bitno je kako će se izgubiti. Poslije toga, sigurno što se mene tiče, u decembru odlazim, a ako nogometni savez Srbije bude htio razgovarati sa mnom, naravno da ćemo sjesti i vidjeti šta dalje. Ali, šta god da se dogodi, budite sigurni da će Srbija i poslije Siniše Mihajlovića imati selektora i da će Siniša Mihajlović opet raditi negdje", zaključio je bivši nogometaš.