Selektor Srbije za hrvatske medije
1

Mihajlović: Ne odričem se Arkana, bio bih licemjer, spasio mi je tetku od Srba

Klix.ba
Siniša Mihajlović (Foto: Arhiv/AFP)
Siniša Mihajlović (Foto: Arhiv/AFP)
Hrvatska i Srbija će 22. marta u Zagrebu odigrati utakmicu u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a tim povodom su hrvatske Sportske novosti razgovarale sa selektorom Srbije, Sinišom Mihajlovićem, koji je govorio o predstojećem susretu, kvalifikacijama, velikom rivalstvu dviju zemalja, poznanstvu sa Arkanom...

Mihajlović je na početku razgovora rekao da potpuno mirno dočekuje susret s Hrvatskom na zagrebačkom Maksimiru. Kazao je da je prihvatio ponudu Fudbalskog saveza Srbije upravo zbog Hrvatske protiv koje, kako kaže, voli igrati. Kao razlog je naveo to što kada izađe na travnjak doživi zvižduke i uvrede. Dodao je da takve utakmice voli, posebno ako iz njih izađe kao pobjednik.

Sinišinim Orlovima je u Zagrebu potrebna pobjeda te smatra kako će presuditi taktika, psihološka priprema, igračko nadahnuće i sreća koju je prema njegovim riječima Hrvatska do sada imala, a Srbija ne. Mihajlović je ostao pri svojoj izjavi da Hrvatska ne zaslužuje 12 osvojenih bodova i da nije bolja od njegove reprezentacije. Prema njegovom mišljenju su Hrvati imali sreće u utakmicama s Makedoncima i Belgijancima te su iskusnija ekipa koja je usadila pobjedničke navike, a Srbija to tek treba učiniti. Poručio je da Orlovi idu na pobjedu na Maksimiru.

U Zagrebu će Mihajlović moći računati na bivšeg saigrača i veterana Intera, Dejana Stankovića, kojeg je uspio vratiti u reprezentaciju, što mu je bilo veoma bitno.

Selektor Igor Štimac je ranije predložio da početni udarac na utakmici Hrvatska - Srbija izvede general Ante Gotovina, ali taj prijedlog nije prošao. Da se kojim slučajem to dogodilo, Mihajlović je rekao da sa svojim igračima ne bi izašao an teren.

Potom su hrvatski novinari od Mihajlovića zatražili da objasni svoj odnos sa Željkom Ražnatovićem Arkanom. Mihajlović je rekao da mu je Arkan tokom rata spasio tetku koju su Srbi zarobili. Na tome mu je zahvalan te je rekao da ga se nikad ne bi odrekao, jer bi u tom slučaju bio licemjer.

Mihajlović je kao mlad igrač osamdesetih godina imao ponudu zagrebačkog Dinama, ali od dogovora nije bilo ništa. Kao razloge je naveo to što je tadašnji trener Modrih Ćiro Blažević želio da se Siniša ošiša, a bilo je i finansijskih prepreka. Novinarsko pitanje je glasilo da li bi Mihajlović bio hrvatski trener da je kojim slučajem ostao u Dinamu, a on je odgovorio negativno i naglasio da se oduvijek osjećao Srbinom te da se tih osjećaja nikada nije želio ni mogao odreći.