Nogomet
1

Mihajlović napustio klupu Srbije i odlazi u Sampdoriju

Klix.ba
Siniša Mihajlović (Foto: AFP)
Siniša Mihajlović (Foto: AFP)
Siniša Mihajlović više nije selektor Srbije nakon što je raskinuo ugovor sa tamošnjim fusbalskim savezom koji je važio do kraja novembra.

Nakon sinoćnje pobjede reprezentacije Srbije protiv selekcije "pojedinih novinara" 2:0 u Užicu, Mihajlović se oprostio od klupe Orlova, piše Blic.

Mihajlović je izjavio da se u posljednje vrijeme dosta govorilo o njegovoj budućnosti kada je riječ o reprezentaciji Srbije, te da je poslije dugog razmišljanja odlučio da ode sa mjesta selektora.

"Žao mi je zbog ove odluke, formirao sam novu generaciju i tim koji je dokazao da naša selekcija ima dobru perspektivu. Prihvatio sam ponudu da budem trener Sampdorije u kojoj sam igrao četiri godine. Ta ponuda nije utjecala na moju odluku, jer sam i ranije dobijao ponude klubova. Odlazim jer mi predsjednik i sekretar Saveza Tomislav Karadžić i Zoran Laković nisu mogli garantovati da će oni ostati u Savezu. Oni su ljudi kojima vjerujem, a ne bih mogao raditi sa nekim ljudima koje ne znam", obrazložio je Mihajlović, koji je ostavio mogućnost da se jednog dana ponovo vrati na klupu Srbije.