Nekadašnji igrač Bayerna za Klix.ba
0

Mihajlović: Mentalitet Nijemaca je takav da uvijek idu na pobjedu

Piše: Edin Isanović
Radmilo Mihajlović
Radmilo Mihajlović
Nekadašnji nogometaš sarajevskog Željezničara Radmilo Mihajlović je svojevremeno nastupao za Bayern iz Minhena koji večeras igra uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Reala iz Madrida. Mihajlović naglašava da Nijemce čeka težak ispit u glavnom španskom gradu.

"Mnogi su olako i prije prve utakmice dali veliku prednost Realu. Istina je da Kraljevski klub ima više potencijala u ekipi, veći broj igrača i igrao je konstantno cijelu godinu. Međutim, mentalitet Nijemaca je takav, u što sam se i sam uvjerio, da uvijek idu na pobjedu. Bayern ima izuzetno sposobne igrače koji mogu i kući i na strani riješiti utakmicu. Prema mom mišljenju šanse su 50 prema 50 posto", kaže Mihajlović za Klix.ba i dodaje kako će Real napasti od prve minute.

"Tim iz Madrida neće igrati lagano. Oni će napasti od prve minute. Trudit će se da na početku dođu do prednosti koja će na neki način usmjeriti tok meča. Svjesni su da trebaju dati gol ako žele bar produžetke. Mislim da će biti vrlo teška utakmica. Real ima i vjetar u leđa nakon pobjede nad Barcelonom u španskom prvenstvu. To im je donijelo još više samopouzdanja pred okršaj sa Bayernom, koji je eliminisan iz utrke za naslov prvaka u Njemačkoj. Bavarci imaju još jednu šansu u Kupu. Mom bivšem klubu se može desiti da 'ostane kratak' na sva tri fronta. Ono što njih motiviše jeste da se finale najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja igra upravo u Minhenu. Učinit će sve da prođu dalje, što bih ja lično i volio", zaključio je Mihajlović.

Da podsjetimo, bavarski tim je u prvom meču pobijedio rezultatom 2:1.