Nogomet
19

Middlesbrough eliminisao Manchester City iz FA Cupa, Džeko igrao od 79. minute

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Manchester City i Middlesbrough su na Etihadu odigrali utakmicu šesnaestine finala engleskog FA Cupa. Gosti su pobijedili rezultatom 2:0 i prošli u osminu finala.

U prvom poluvremenu utakmice između Manchester Cityja i Middlesbrougha nije bilo golova. Bh. reprezentativac i napadač Građana Edin Džeko nije bio u početnom sastavu svog tima.

Početkom drugog poluvremena je uslijedio hladan tuš za navijače Manchester Cityja. Dogodilo se to u 53. minuti kada je Middlesbrough u vodstvo svojim pogotkom doveo Bamford.

U 79. minuti je u igru ušao Džeko umjesto Fernanda. City je pokušavao doći barem do izjednačenja i tako izboriti revanš, no, Middlesborough je u 93. minuti postigao i drugi gol. Strijelac za potvrdu plasmana svog kluba u osminu finala FA Cupa bio je Kike.

Među ostalim rezultatima svakako je iznenađenje pobjeda Bradforda protiv Chelseaja. Plavci su eliminisani na svom terenu.

Rezultati šesnaestine finala FA Cupa (* prolaz u osminu finala):

Blackburn* - Swansea 3:1 Birmingham - WBA* 1:2 Cardiff - Reading* 1:2 Chelsea - Bradford* 2:4 Derby* - Chesterfield 2:0 Manchester City - Middlesbrough* 0:2 Preston - Sheffield United 1:1, igra se revanš Southampton - Crystal Palace* 2:3 Sunderland - Fulham, igra se revanš Tottenham - Leicester* 1:2