Nogomet
0

Mićić tvrdi da je njegov tim oštećen, Casimiro zadovoljan bodom

Piše: D. Brkić
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Komšijski derbi u okviru 10. kola BHT Premijer lige BiH na Gradskom stadionu u Zvorniku odigrali su Drina i tuzlanska Sloboda. Poslije 90 minuta mreže se nisu tresle, a obje ekipe imali su svoje prilike za postizanje gola.

"Kada sve sagledam - rezultat je realan. Imali smo i mi i Sloboda po dvije ili tri šanse, ali je utakmica igrana po teškom terenu i zbog toga je igra bila rastrzana. U 89. minuti po mom mišljenju sudija Irfan Peljto nije dosudio jedanesterac. Idemo dalje, moramo se dobro pripremiti i poboljšati realizaciju“, kazao je Dragan Mićić, trener Zvorničana.

Portugalac Acacio Alfredo Casimiro nije vodio s klupe Slobodu zbog problema sa radnom dozvolom. Međutim, svom prvom saradniku Stanislavu Perduvu je govorio s tribina šta želi i očekuje od fudbalera.

"Zadovoljni smo remijem. Došli smo po pobjedu, ali moramo biti zadovoljni i bodom jer smo s ekipom obavili samo četiri treninga. Čeka nas dvosedmična pauza u kojoj ćemo u potpunosti skenirati ekipu i dobro se pripremiti za preostalih pet kola“, kaže Stanislav Perduv.

Sloboda u narednom kolu na stadionu Tušanj dočekuje Zvijezdu, dok Drina ide u goste Olimpicu.