Nogomet
113

Michael Skibbe: Osvojili smo značajan bod, BiH je jako dobra reprezentacija

Piše: D. B.
Michael Skibbe (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Michael Skibbe (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Grčke je u večerašnjoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo uspjela spasiti bod tako što je izjednačila protiv BiH u Pireju u posljednjim trenucima utakmice, bilo je 1:1. Grčki selektor Michael Skibbe je priznao da je taj gol predstavljao veliko olakšanje.

"Osjetili smo veliko olakšanje nakon gola, osvojili smo značajan bod. BiH je jako dobra, igraju napadački nogomet i to rade veoma dobro. Ekipa Grčke nije igrala dobro kao u proteklim utakmicama", izjavio je Skibbe.

On ne smatra da je sudija Jonas Eriksson griješio na ovom meču, što tvrdi selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević.

"Smatram da je utakmica bila teška i za sudije, bilo je mnogo prekršaja. Eriksson je iskusan i sudio je kako treba", rekao je grčki selektor.

Skibbe je mnogo zadovoljniji drugim poluvremenom svog tima.

"Bilo je šansi na obje strane, da smo dali gol ranije, rezultat bi bio bolji. Ali, to važi za oba tima. Grčka je na početku igrala po planu i napadački, ali je kasnije igra pala. Drugo poluvrijeme je bilo mnogo bolje", smatra Skibbe.

Istakao je da se svaka ekipa mora boriti do posljednjeg trenutka, što se Grčkoj isplatilo.

"Tim mora do zadnje minute vjerovati u pobjedu i boriti se do kraja. Mi smo to pokazali u ovoj utakmici. Emocije su pokazale koliko nam gol znači", završio je Skibbe.