Nogomet
0

Miccoli i dalje bijesan na Lippija

Totalsport
Fabrizio Miccoli
Fabrizio Miccoli
Dva talijanska nogometaša koja su najžešće reagovala nakon nepozivanja selektora Marcella Lippija u reprezentaciju bili su Antonio Cassano iz Sampdorije i Fabrizio Miccoli iz Palerma.

I dok se Cassano odavno smirio, te prihvatio činjenicu da neće igrati na Svjetskom prvenstvu (prošlog vikenda se i oženio), dotle Miccoli i dalje bijesni. Krenula je nova bujica ogorčenja iz njegovih usta.

"Nikada se Lippi nije udostojio doći u Palermo i vidjeti kako igramo. Bili smo jedni od najugodnijih iznenađenja prvenstva, ali to mu nije bilo dovoljno", rekao je Miccoli, koji je inače bio povrijeđen pri kraju sezone i neki su nepozivanje u ekipu svjetskih prvaka povezali s tim.

"Ma, ne bi mene Lippi pozvao niti da sam najspremniji na svijetu. Ta lagana povreda nema nikakve veze s tim."

Miccoli je nastavio:

"Iako su igrali katastrofalno cijelu sezonu on je popunio reprezentaciju igračima iz Juventusa. On je juventin, pa valjda i cijela reprezentacija mora biti takva", završio je jedan od najboljih igrača prošlogodišnje Serije A s upisanih 19 pogodaka i deset asistencija, koji je ranije u karijeri nosio dres torinske ekipe.

Nakon što je Italija odradila dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu (dva puta 1-1, protiv Paragvaja i Novog Zelanda) evidentno je da im strašno nedostaje vezni igrač s kvalitetnim sklonostima prema napadu. I Cassano i Miccoli su mogli taj posao obaviti na fantastičan način.