Steven Gerrard
0

"Mi pričamo o pobjedama, a ne ostvarujemo ih!"

Totalsport
Steven Gerrard (Foto: AFP)
Steven Gerrard (Foto: AFP)
Kapiten nogometaša Liverpoola Steven Gerrard otvoreno je priznao da njegova ekipa nije favorit za osvajanje četvrtog mjesta u prvenstvu, posljednjeg koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Liverpool je u posljednjih osam utakmica na svom Anfieldu u prvenstvu ostvario maksimalni učinak, ostvario svih osam pobjeda, ali na zadnjih sedam gostovanja nije pobijedio nijednom! U tih sedam dvoboja osvojio je samo četiri mršava boda, a zadnji od njih u nedjelju, kada je kod Birminghama odigrao 1-1. Upravo je Gerrard u tom dvoboju zabio vodeći gol za Liverpool u 47. minuti, ali domaćin je samo devet minuta kasnije izjednačio.

Liverpool na tabeli zauzima šesto mjesto s 55 bodova. Ispred njega su, dakako, uz vodeći trojac (Chelsea 74, Manchester United 72, Arsenal 71), Manchester City s 59 i Tottenham s 58 bodova, a obje ekipe imaju i susret manje od ''redsa''.

"Ljudi govore da možemo dobiti svih pet utakmica do kraja prvenstva. Da, možemo, ali to smo i mi ranije govorili, možemo pobijediti sve do kraja, pa zapnemo već na Birminghamu! Umjesto da samo pričamo o tim našim pobjedama, bilo bi puno bolje da ih napokon na terenu počnemo i ostvarivati. Da smo pobijedili Birmingham bilo bi nam lakše. Ovako ćemo teško ostvariti taj cilj", priznao je Gerrard.

Ipak, u nastavku je ponudio tračak optimizma.

"Mi nismo više favoriti za četvrto mjesto, to su sada timovi iznad nas. Ipak, borit ćemo se do kraja. Mi imamo najviše iskustva, nadamo se da bi to mogao biti odlučujući faktor. Može nas utješiti tek da se stanje u utrci za četvrto mjesto mijenja iz sedmice u sedmicu", zaključio je Gerrard.