Nogomet
13

Metzelder: U Borussiji se vrijeme dijeli na prije i poslije Kloppa

Klix.ba
Christoph Metzelder
Christoph Metzelder
Bivši fudbaler Borussije iz Dortmunda Christoph Metzelder je poručio da je Jurgen Klopp bio najbolji trener kojeg je ovaj tim imao, te da je revolucionizirao njemački fudbal i pritom pravio velike probleme velikom rivalu Bayernu iz Minhena.

Nakon što je legendarni 47-godišnji trener jučer objavio da napušta Westfalenstadion na kraju sezone, uslijedili su brojni komentari igrača i fudbalskih stručnjaka koji žale zbog njegovog odlaska. Jedan od njih je i Metzelder.

"Klopp je revolucionizirao ligu svojim stilom i stalno mučio Bayern. Dortmund je s njim zaista bio uspješan. Izgubili su važne igrače, a Robert Lewandowski je zaista bio ključan. Njega ne možete zamijeniti", kazao je bivši igrač.

On je dodao da će uslijediti veoma emotivan period za sve fanove kluba jer je njihov slogan "Echte Liebe" (Prava ljubav) sa Kloppom zaista dobio smisao.

"Ne mogu ni zamisliti kako će biti kad se konačno oprosti. Označio je najuspješniju eru kluba u kojem se vrijeme računa na ono prije i poslije Kloppa", riječi su hvale kojim ga je počastio Metzelder.