Nogomet
2

Messijeva četiri gola u loše organiziranoj humanitarnoj utakmici

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi postigao je četiri pogotka u humanitarnoj utakmici odigranoj na Soldier Fieldu u Chicagu.

Ekipa nazvana Messi i prijatelji pobijedila je Ostatak svijeta s 9-6 pred 25.000 navijača koji na kraju baš i nisu dobili ono što im je obećano. Naime, agencija koja je organizirala utakmicu u Messijevo ime najavila je 35 međunarodnih zvijezda na travnjaku, ali ih se na pojavilo manje od pola, pa su ekipu morali popuniti američki univerzitetski igrači. Messi je, pak, izašao iz igre u 69. minuti uz mješavinu ovacija i zvižduka nakon čega je nestao premda je bilo predviđeno da se druži s navijačima i dijeli autograme.

No, u Chicagu se barem pojavio za razliku od Los Angelesa gdje se ista ovakva utakmica trebala odigrati u prošlu srijedu, ali je otkazana samo 24 sata ranije jer se Messi posvađao s promotorima. Serija humanitarnih utakmica (dvije u Južnoj Americi) isplanirana je kako bi prihod od prodaje ulaznica išao u različite Messijeve fondacije.

No, cijeli je događaj organiziran vrlo traljavo što svakako ne služi na čast Barceloninoj zvijezdi. Uz ranije optužbe za poreznu prijevaru i fijasko s humanitarnim utakmicama, Messi će vjerojatno htjeti čim prije zaboraviti ovo ljeto.