Maradona
0

"Messija moramo maksimalno iskoristiti"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Premda su argentinska javnost i tamošnji puk u nekoliko navrata pokazali palac dolje Lionelu Messiju, kada su u pitanju igre za reprezentaciju, izbornik Argentine ne dijeli takvo mišljenje.

Messi je proglašen najboljim nogometašem u Španjolskoj u izboru sportskog dnevnika Marce, a nagradu je primio iz ruku legendarnoga Alfreda di Stefana i svog izbornika Diega Maradone, koji je odmah i priupitan za igre svoje 22-godišnje uzdanice.

  • Dali smo mu veliku odgovornost i on sjajno radi sve što od njega tražim. Jako sam zadovoljan njime. Imamo najboljeg svjetskog nogometaša i to moramo maksimalno iskoristiti. On mora biti vođa momčadi, mora biti u dobroj formi i gladan uspjeha - kazao je argentinski izbornik čiju momčad očekuje prijateljski ogled protiv Španjolske u Madrirdu u subotu.

Mediji u Španjolskoj iskoristili su priliku da upitaju Maradonu i za manjak kulture koji je iskazao nakon kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Ukrajine. Podsjetimo da se verbalno sukobio s novinarima nakon 1-0 pobjede koja je promovirala njegovu reprezentaciju u putnika u Južnoafričku Republiku. “Nudio” im je oralni seks, ali potom ne i ispriku za svoje riječi i postupke. U nedjelju će se stoga okupiti odgovorni ljudi Međunarodne nogometne federacije, te bi trebali donijeti presudu oko argentinskog izbornika.

Na tu temu Maradona nije bio voljan razgovarati:

  • Ne želim o tome pričati. Sve što imam za reći, reći ću njima.