Primera
0

Messi zabio dva gola u pobjedi Barcelone

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Barcelone pobijedili su na Nou Campu ekipu Villarreala s 3-1 u sklopu 11. kola španskog prvenstva.

Zasluženo je Barcelona slavila protiv sljedećeg Dinamovog protivnika u Evropskoj ligi, te se dokopala pete uzastopne pobjede u Primeri kojom je, barem do nedjelje, preuzela vrh tabele. Barcelona sada ima 28 bodova na vrhu tabele, a Real Madrid, koji će u nedjelju gostovati kod Sportinga u Gijonu, 26. Villarreal na trećem mjestu ostao je na 23 boda.

Domaćini su poveli u 22. minuti. Dogodilo se to nakon brze akcije u kojoj je Xavi proigrao Iniestu, a ovaj poslužio Villu koji je poentirao iskosa s lijeve strane.

No, samo tri minute kasnije je ''žuta podmornica'' izjednačila. Sve je sam napravio Nilmar, povukao loptu po lijevoj strani, pobjegao obrani domaćina te je zabio uz pomoć vratnice od koje se lopta odbila u mrežu.

U nastavku je s dva pogotka na scenu stupio Argentinac Lionel Messi. Prvog je zabio u 58. minuti nakon što je izmijenio dva dupla pasa s Pedrom, a onda je desnicom prebacio golmana gostiju Lopeza. Svoj drugi gol na utakmici je Messi zabio lijevom nogom iz pet metara udaljenosti u 83. minuti.

Stigao je Messi do brojke od 10 golova u prvenstvu. Vodeći je strijelac Primere Cristiano Ronaldo s 12 golova.

I ostala dva domaćina bila su uspješna u subotnjim utakmicama 11. kola. Athletic Bilbao je pobijedio Almeriju s 1-0 pogotkom Fernanda Llorentea u 10. minuti. Bio je to njegov već osmi prvenstveni pogodak ove sezone. Prethodno su domaćini propustili iskoristiti penal u 6. minuti, neuspješan je bio Mikel San Jose.

Almeria nije uspjela barem izjednačiti, iako su domaćini od 45. minute igrali bez isključenog Del Campa (drugi žuti), a u 69. minuti je izravni crveni karton dobio još jedan igrač domaće ekipe, Xabier Castillo. No, Athletic se uspio obraniti i s dvojicom igrača manje...

Atletico Madrid je svladao Osasunu 3-0. Dvostruki strijelac bio je urugvajski reprezentativni napadač Diego Forlan, koji je tako okončao golgeterski post dug 12 utakmica. Još jedan gol dodao je Argentinac Sergio Agüero.

Primera, 11. kolo:

Barcelona – Villarreal 3-1 (Villa 22, Messi 58, 83 / Nilmar 26) Athletic Bilbao – Almeria 1-0 (Llorente 10)

Atletico Madrid – Osasuna 3-0 (Forlan 26, 70, Agüero 41)

Redoslijed: 1. Barcelona 28, 2. Real Madrid 26 (-1), 3. Villarreal 23, 4. Espanyol 18 (-1)...