Nogomet
36

Messi u sudijskom vremenu pogodio za pobjedu Argentine protiv Irana

Piše: N. J.
(Foto: AFP)
Reprezentacija Irana bila je na korak od velike senzacije protiv velikog favorita Argentine u 2. kolu grupe F Svjetskog prvenstva u Brazilu. Do 91. minute rezultat je bio 0:0, a onda je Leo Messi pogodio za 1:0 i novu pobjedu Argentine. Utakmica je odigrana na stadionu Mineirao u Belo Horizonteu.

Iranci su se već u prvom poluvremenu, koje nije bilo pretjerano interesantno, pokazali kao tvrd orah protiv Argentine. Dobro su organizovali odbranu, a Gaučosi su imali jalove napade. Tako su mreže u prvih 45 minuta mirovale.

U nastavku, Iranci su zaigrali hrabrije i nešto otvorenije, te su i stvorili neke izgledne šanse, koje ipak nisu uspjeli realizovati.

Nasuprot njima, Argentinci su češće pokušavali ugroziti gol protivnika, ali im to nije davalo rezultat kao ni u prvom dijelu, sve do samog kraja, odnosno do 91. minute kada je Messi lijevom nogom iskosa sa 20-ak metara šutirao i zatresao mrežu Irana za pobjedu Argentine 1:0.

Argentina sada iz dvije utakmice ima maksimalnih šest bodova i drži prvo mjesto u grupi F, u kojoj su još naša reprezentacija i Nigerija koje svoj meč igraju večeras u ponoć. Messi i društvo su olako ušli u susret sa Iranom i umalo im se to obilo o glavu. Međutim, Messi je ko zna koji put bio igrač odluke. Iranci su u finišu susreta imali tri izgledne prilike da postignu pogodak i oni dođu u vodstvo, ali im je u samoj završnici nedostajalo koncentracije.

Večeras u ponoć u ovoj grupi se sastaju reprezentacije BiH i Nigerije, u kojoj će naši nogometaši pokušati ostvariti prvu pobjedu na Prvenstvu i tako stvoriti realne šanse da u posljednjem kolu protiv Irana izbore plasman u osminu finala.

Grupa F, 2. kolo:

Belo Horizonte: Argentina - Iran (Messi 91.) Cuiaba: BiH - Nigerija (u ponoć)