Prijateljski meč u Dohi
0

Messi u nadoknadi slomio Brazil

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U Dohi su veliki južno-američki nogometni derbi odigrali reprezentativci Argentine i Brazila. Gledatelji su sve do sudijske nadoknade čekali pogodak, a onda je bljesnuo najbolji od najboljih, Lionel Messi.

U 92. minuti utakmice je Messi primio loptu na 40-ak metara i krenuo prema dva suparnička odbrambena igrača. Slomio je obojicu, dao se malo u stranu i preciznim niskim udarcem u suprotni ugao savladao Victora.

Ovom pobjedom je Argentina došla do 34. pobjede u međusobnim ogledima protiv velikog rivala, te su time došli u plus kada su ti južno-američki dueli u pitanju. Brazil je slavio 33 puta, dok su 23 utakmice završile bez pobjednika.

Inače, prije Messijeva pogotka se može govoriti da je Brazil bio nešto konkretniji i poduzetniji, ali ih je, kao i Argentince, "ubijala" prevelika kombinatorika. Isto tako, argentinski golman Romero se nekoliko puta istaknuo u intervencijama.

Spomenimo i da su u prvom dijelu dva Barcelonina igrača pogađala okvire gola. Dani Alves za Brazil, a Leo Messi za Argentinu.

Zaigrao je za Brazil i Ronaldinho, te je s nekoliko poteza izmamio uzdahe, no materijalizacija je izostala.

Prijateljske utakmice:

Argentina - Brazil 1-0 (Messi 90+2)

Bugarska - Srbija 0-1 (Žigić 80)

Estonija - Lihtenštajn 1-1 (Vasiljev 57-11m / Frick 35)

Mađarska - Litva 2-0 (Priskin 61, Dzsudzsak 80)

Slovačka - Bosna i Hercegovina 2-3 (Šebo 3, Dubravka 63 / Medunjanin 28, Pjanić 50, Džeko 60)

Rusija - Belgija 0-2 (Lukaku 2, 73)

Albanija - Makedonija 0-0