Sad nema vremena
9

Messi: Tek ću nakon karijere sagledati svoje uspjehe

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Nakon što je četvrti put zaredom osvojio nagradu za najboljeg nogometaša godine (Ballon d'Or) Argentinac Lionel Messi ostao je s obje noge na zemlji, te ne želi razmišljati o tome što je upravo postigao.

Messi (25) je postao prvi nogometaš u historiji koji je četiri puta zaredom osvojio Zlatnu loptu, a iza sebe je sa tri naslova ostavio Johana Cruyffa, Michela Platinija i Marca van Bastena. Prošle je godine oborio i legendarni rekord Gerda Müllera po broju pogodaka u kalendarskoj godini (91-85), no to sve ga u ovom trenutku ne dotiče previše.

"Veoma sam sretan što sam ponovo osvojio Zlatnu loptu. Naći će se još malo prostora i za taj trofej u mom domu", rekao je najuspješniji nogometaš svih vremena u toj kategoriji.

"Nemam vremena da razmišljam o svim nagradama ili uživam u njima. Umjesto toga razmišljam o utakmicama koje dolaze jedna za drugom. Ne mislim da sam najbolji na svijetu, samo pokušavam uživati u nogometu i biti najbolji što mogu", kaže Argentinac, koji tvrdi da će tek nakon posljednje utakmice svoje karijere pogledati unazad i shvatiti šta je sve postigao.

"Sada nije vrijeme za to. Kada okončam karijeru imat ću dovoljno vremena da razmišljam o tome", zaključio je.