Nogomet
24

Messi: Sreća da je Higuain ovako dobro raspoložen

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Nakon lake domaće pobjede protiv Paragvaja (3-1), nogometaši Argentine su u utorak uzeli jedan bod kod Perua (1-1) u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Argentina je ujedno vodeća ekipa na tabelii nakon osam odigranih kola. Ima Argentina 14 bodova, odnosno, jedan više od Kolumbije i Ekvadora.

Kod Perua inače momcima Alejandra Sabelle nije bilo niti malo lagano. Morali su stizati rezultatski zaostatak, a još u 3. minuti su imali sreće jer domaći napadač Claudio Pizarro nije realizirao jedanaesterac.

"Argentinski zadatak je na svakom travnjaku uzeti tri boda. No, s obzirom na razvoj situacije u ovoj utakmici mislim da moramo biti zadovoljni i sa ovim jednim bodom. Na njega treba gledati kao uspjeh jer smo zadržali pozitivni kontinuitet. Prvi smo na tabeli i trebamo pobijediti u sljedećem ogledu protiv Urugvaja. Tada će sve izgledati još bolje"; rekao je Lionel Messi koji se i nije previše istaknuo u ovom meču.

No, sam Messi je napomenuo svog velikog rivala iz Primere - Gonzala Higuaina, igrača Reala.

"Sva sreća da je ovako raspoloženog. Igra sjajno u reprezentaciji."

Messi je dodao i sljedeće:

"Peruanci su se postavili žestoko na terenu. Imali smo problema, a i travnjak nam je onemogućio našu igru. Bilo je teško i neugodno, pa je stoga ovaj bod time značajniji za nas."