Nogomet
5

Messi se vraća u reprezentaciju Argentine

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Vlasnik Zlatne lopte Leo Messi odlučio je vratiti se u reprezentaciju Argentine i očekuje se da će zaigrati u septembru kada Gaučosi nastavljaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Messi (29) je izjavio da se oprašta od reprezentacije Argentine nakon što je poražen u finalu Copa Americe od Čilea u junu.

Ipak, u saopćenju za medije napadač Barcelone je objavio da se vraća u tim i očekuje se da će zaigrati u kvalifikacionim mečevima protiv Urugvaja i Venecuele.

"Mnogo stvari je prošlo kroz moju glavu one noći kada smo igrali finale i dao sam ozbiljnu misao da se opraštam, ali ljubav prema ovoj zemlji i dresu je mnogo velika", navodi se u saopćenju najboljeg strijelca u historiji Argentin i dodaje se: "Moramo popraviti mnoge stvari u argentinskom fudbalu, ali bih radije da se to radi iznutra, a ne da se kritikuje izvana."

Jedini trofej koji je Messi osvojio sa Argentinom je olimpijsko zlato iz 2008. godine u Pekingu, a u posljednje tri godine izgubio je tri finala (dva Copa Americe i jedno finale Mundijala).

Novi selektor Argnetine Edgardo Bauza na spisak za kvalifikacione mečeve u septembru uvrstio je sljedeće igrače.

Golmani: Sergio Romero (Manchester United), Mariano Andujar (Estudiantes), Nahuel Guzman (Tigres)

Odbrana: Facundo Roncaglia (Celta), Mateo Musacchio (Villarreal), Ramiro Funes Mori (Everton), Emmanuel Mas (San Lorenzo), Marcos Rojo (Manchester United), Martin Demichelis (Espanyol), Pablo Zabaleta (Manchester City), Gabriel Mercado (Sevilla), Nicolas Otamendi (Manchester City)

Vezni red: Matias Kranevitter (Atletico Madrid), Javier Mascherano (Barcelona), Lucas Biglia (Lazio), Augusto Fernandez (Atletico Madrid), Ever Banega (Inter), Javier Pastore (PSG), Erik Lamela (Tottenham), Nicolas Gaitan (Atletico Madrid), Angel Di Maria (PSG)

Napad: Lionel Messi (Barcelona), Angel Correa (Atletico Madrid), Lucas Pratto (Atletico Mineiro), Sergio Aguero (Manchester City), Paulo Dybala (Juventus) i Lucas Alario (River)