Željan trofeja
0

Messi: Sanjam osvajanje Copa Americe

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi od prvog dana juli će krenuti s novom misijom. Tog dana, naime, za njegovu Argentinu počinju takmičenja na Copa Americi, južno-američkom prvenstvu, kojem je baš Argentina domaćin.

Kao predvodnik Barcelone je Messi u karijeri osvojio apsolutno sve, nekoliko puta, no s reprezentacijom ima samo jedan jedini uspjeh. Prije tri godine je Messi vodio Argentinu do zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, no na svjetskim prvenstvima ili Copa Americi Messi još uvijek, kao Argentinac, čeka neki uspjeh.

"Sanjam osvajanje Copa Americe. Želim to i zbog sebe, ali jednako, možda i više, zbog saigrača, kao i naših navijača. Vrijeme je da Argentina osvoji jedan veliki trofej. Predugo čekamo na to", rekao je Messi.

Messi u Argentini ne osjeća takvu potporu od strane navijačkog puka kao u Kataloniji. Naime, jedan dio Argentinaca mu zamjera i misli da u dresu Barcelone igra daleko bolje nego u reprezentaciji.

"Naravno da uvijek dajem sve od sebe, kako u klubu, tako i u nacionalnoj ekipi. Sada je vrijeme za nešto veliko jer Argentina ima odličan skup igrača. Napravit će svako od nas sve da budemo prvaci Južne Amerike. Moramo takvu radost pokloniti našim navijačima", završio je Messi.