Kandidati za nagradu FIFA-e
0

VIDEO / Messi, Rooney, Ibrahimović... u konkurenciji za gol godine

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Lionel Messi, Neymar, Wayne Rooney i Zlatan Ibrahimović, svi su kandidati za FIFA-inu nagradu Ferenc Puskas, kojom se honorira gol godine na nogometnim stadionima diljem svijeta.

Messi je nominiran s pogotkom postignutim Arsenalu u Ligi prvaka, Neymar za gol nakon lijepe soloakcije protiv Flamenga, dok je u konkurenciju ušao i Rooneyjev pogodak makazicama Manchester Cityju.

Interov veznjak Dejan Stanković kandidira za nagradu s volejem sa sredine igrališta, kojim je zabio gol Schalkeovom bivšem golmanu Manuelu Neueru u Ligi prvaka.

FIFA je ukupno nominirala deset kandidata. Među njima je i napadačica američke ženske reprezentacije Heather O'Reilly. Zabila je krasan pogodak iz daljine Kolumbiji na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Nagrada Ferenca Puskasa dodijelit će se treću godinu zaredom, i to na FIFA-inoj gala-večeri u Zürichu devetog januara iduće godine, kada će biti poznat i dobitnik FIFA-ine Zlatne lopte.

Kandidati za nagradu Ferenc Puskas: Benjamin de Ceulaer (Belgija), Giovani dos Santos (Meksiko), Julio Gomez (Meksiko), Zlatan Ibrahimović (Švedska), Lisandro Lopez (Argentina), Lionel Messi (Argentina), Neymar (Brazil), Heather O'Reilly (SAD), Wayne Rooney (Engleska) i Dejan Stanković (Srbija).