Nogomet
2

Messi: Ribery je zasluženo osvojio nagradu UEFA-e

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Barcelonin nogometaš Lionel Messi priznao je kako je Franck Ribery zasluženo osvojio nagradu za najboljeg evropskog igrača u prošloj sezoni.

Messi i Cristiano Ronaldo su bili u najužem krugu kandidata za nagradu Evropske nogometne federacije (UEFA), ali ona je na koncu pripala Riberyju koji je prošle sezone predvodio Bayern do trostruke krune - naslova u Ligi prvaka, Bundesligi i DFB-Pokalu.

"Bila mi je čast što sam ponovno bio u krugu trojice najboljih igrača u Evropi. Uz tolike odlične nogometaše, pravo je zadovoljstvo biti u konkurenciji, ali Ribery je zaslužio trofej", rekao je Messi u razgovoru za Uefa.com.

Bayern je u polufinalu Lige prvaka deklasirao Messijevu Barcelonu s ukupnih 7-0 u dvije utakmice. Argentinac priznaje da su mu ti porazi ostavili gorak okus, ali i ističe da nema smisla biti okrenut prošlosti.

"Uvijek nastojimo osvojiti nove trofeje. Naslov u španskoj ligi nam je bio iznimno važan nakon što nam ga je godinu prije uzeo Real Madrid. Protiv Bayerna očito nismo bili u pravoj formi, nadigrani smo u svim segmentima, ali to je prošlost. Sada moramo gledati prema naprijed", dodao je Messi.