Nogomet
0

Messi propušta dvije utakmice Barçe na startu

Totalsport
Foto: AFP/Getty Images/File
Foto: AFP/Getty Images/File
Lionel Messi, najbolji nogometaš Barcelone, po napisima službene internet strane aktualnog europskog i španjolskog prvaka, neće biti na raspolaganju treneru Josepu Guardioli na startu nove sezone.

Argentinski nogometaš nije nastupio niti na prijateljskom ogledu u srijedu protiv Rusije u Moskvi (pobjeda Argentine 3-2), zbog ozljede mišića.

Gotovo je sigurno da Messi neće nastupiti 16. augusta u Bilbauu, u prvoj utakmici španjolskog Superkupa, a jednako tako se može očekivati da Barcelona tih 90 minuta odradi bez još dvije zvijezde. Naime, ozlijeđeni su trenutačno i Thierry Henry i najveće pojačanje preko ljeta, Šveđanin Zlatan Ibrahimović.

Messi je potvrdio da će igrati 28. augusta, kada Barcelona igra UEFA-in Superkup protiv pobjednika Kupa UEFA-e Šahtara, ali je isto tako najavio da želi dogovoriti s trenerom Guardiolom izostanak s premijere Primere (utakmica na Camp Nou protiv Sporting Gijona 30. augusta).

  • Pet dana nakon toga Argentina iga kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo protiv Brazila. Taj mi je ogled jako bitan i nadam se da će Pep (op.a. Guardiola) imati razumijevanja za taj moj prohtjev - rekao je Messi.