Na promociji u Londonu
0

Messi priznao da ne vozi čak ni vlastiti automobil

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AP)
Lionel Messi (Foto: AP)
U srijedu se Lionel Messi nakratko pojavio u Londonu na Adidasovoj promotivnoj akciji, te pritom dao ekskluzivni intervju The Sunu.

Argentinski nogometaš helikopterom se spustio na tlo Hackney Marshesa, gdje ga je začas okružilo 500-tinjak oduševljenih navijača.

"Nisam očekivao ovakav doček. Mislio sam da ću samo u miru odigrati egzibicijsku utakmicu", rekao je Messi novinaru londonskog tabloida.

Prema planu je omaleni nogometaš Barcelone i argentinske reprezentacije trebao sudjelovati u lokalnoj ekshibiciji 5-protiv-5. Revija je otkazana zbog prevelikog broja navijača (preko 1.000) te time straha za Messijevu sigurnost, koji je ekspresno vraćen u Barcelonu nakon što je poklonio 50 pari F50 adiZero kopački, koje je Adidas proizveo za njega.

"Ne osjećam se kao rock-zvijezda. Normalan sam dečko. Nisam organizirao let helikopterom. Ne radim takve stvari. Čak ne vozim vlastiti automobil, već klupski", rekao je ambasador UNICEF-a.

"Volim svoj humanitarni posao, kojem sam posvećen preko fondacija koju sam osnovao kako bih pomagao djeci širom svijeta. Volim tih život."

Zbog svoje oniskosti, tvrdi, kao dijete nije imao problema.

"Nisu me zlostavljali zato jer sam bio nizak. Štoviše, zbog toga sam čak uživao veće simpatije. Što bih imao za poručiti omalenim dječacima koji treniraju nogomet? Ohrabrio bih takve. Pogledajte sastav Barcelone ili španske reprezentacije, koji su prepuni niskih nogometaša.

O privatnom životu Messi nije želio razgovarati, te je ponovio da ga malo toga zanima osim igranja nogometa i postizanja golova. Stoga ga je Sunov novinar uporedio s nekad povučenim Peterom Beardsleyjem radije nego s hiporeklamiranim Davidom Beckhamom.

"Najdraža knjiga? Ne čitam knjige. Za mene je najposebnija stvar zabijanje golova, koje potom volim proslavljati s prijateljima i saigračima."

Rekao je Messi također da mu nije jasno zašto je engleska nogometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu igrala toliko loše.

"Imate izvrsne nogometaše i izvrsnog trenera. Dakle, ne bih znao. Od engleskih nogometaša najviše mi se sviđaju Steven Gerrard i Wayne Rooney. Uistinu su klase. Na televiziji volim pogledati Manchester United, Arsenal i Chelsea, iako ne gledam baš naročito nogomet na televiziji."