Prijateljska utakmica
0

Messi predvodi Argentinu protiv Švicarske

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi predvodit će argentinsku reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske u Bernu 29. februara.

Selektor Argentine Alejandro Sabella objavio je popis igrača za utakmicu u srijedu, u istom danu u kojem je Argentina po prvi puta nakon 2004. godine ispala iz kruga najboljih 10 svjetskih reprezentacija na FIFA-inoj rang-listi.

Uz Messija, na popisu su većinom i ostali najbolji argentinski nogometaši, kao što su Javier Mascherano iz Barcelone, Angel Di Maria i Gonzalo Higuain iz Real Madrida, odnosno Sergio Agüero iz Manchester Cityja.

Carlosa Teveza, koji se vratio u svoj klub Manchester City, ali još nije odigrao niti jednu utakmicu od septembra prošle godine, kada je, prema iskazu menadžera Roberta Mancinija, odbio ući u igru u susretu Lige prvaka protiv Bayerna, nema na popisu.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Argentina se predstavila s promjenjivim nastupima i rezultatima. Nakon otvarajuće pobjede protiv Čilea 4-1, Argentina je upisala poraz od Venezuele 1-0 i remi protiv Bolivije 1-1, a onda je u gostima pobijedila Kolumbiju s 2-1, iako je do 61. minute gubila s 1-0.

 Sabellin popis za Švicarsku:

Golman: Sergio Romero (Sampdoria)

Odbrambeni igrači: Hugo Campagnaro (Napoli), Daniel Diaz (Getafe), Federico Fernandez (Napoli), Ezequiel Garay (Benfica), Luciano Monzon (Nice), Marcos Rojo (Spartak Moscow), Pablo Zabaleta (Manchester City)

Vezni igrači: Angel Di Maria (Real Madrid), Fernando Gago (Roma), Javier Mascherano (Barcelona), Erik Lamela (Roma), Jose Ernesto Sosa (Metalist), Maxi Rodriguez (Liverpool)

Napadači: Gonzalo Higuain (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Rodrigo Palacio (Genoa), Sergio Agüero (Manchester City)