Nogomet
0

Messi: O porezu nemam pojma, imam ljude koji se brinu za to

Totalsport
Leo Messi (Foto: AFP)
Leo Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi, godinama najbolji svjetski nogometaš, održao je prvu konferenciju za novinare na kojoj je igrač Barcelone dosta vremena potrošio na priču o neplaćanju poreza u Španiji.

Španski mediji su pisali o tome da Messi nije podmirio obaveze između 2007. i 2009. godine. U tom je razdbolju argentinski nogometaš ostao dužan četiri miliona eura. Inače, nedavno je Messi uplatio, po navodima španske štampe oko 10 miliona eura. U pitanju su bile porezne obveze za 2010. i 2011. godinu...

"Ne znam šta bih vam rekao o porezu. Ja o tome doslovno nemam pojma, niti vodim računa o tome. Za takve stvari imam ljude u koje imam potpuno povjerenje. Njih bi trebalo pitati", rekao je Messi i dodao još samo nešto o toj temi:

"Stvarno sam miran u tom pogledu. I otac i ja. Nadam se da će se uskoro sve riješiti po tom pitanju, pa da zaključimo temu o kojoj nisam meritoran pričati."

Uz to, Messi je najavio novu sezonu kroz prizmu svoje Barcelone, ali je ipak najviše vremena potrošio na pričanje o novom velikom pojačanju njegovog kluba - Neymaru.

"Imam dojam da je stvarno drag dečko. Mislim da mu neće biti problem uklopiti se. Jer, ponavljam, stvarno mi se čini dobar, našli smo se nekoliko puta u razgovoru jedan na jedan. No, i naša je svlačionica prepuna dobrih ljudi, tako da je sve u redu po tom pitanju."

O sezoni je rekao:

"Bayern je još jači nego prošle sezone, jači je za Guardiolu i sigurno su naš veliki konkurent u Ligi prvaka. I Real Madrid mi se čini jači. Bit će zanimljivo", završio je Messi.