Barcelona spremna za novu sezonu
0

Messi: Nisu mi cilj golovi nego trofeji

Totalsport
Leo Messi (Foto: Arhiv/AFP)
Leo Messi (Foto: Arhiv/AFP)
Na konferenciji za novinare u četvrtak nogometaš Barcelone Lionel Messi je za narednu sezonu najavio napad na sve trofeje, bez posebne želje da nadmaši vlastiti učinak iz prošle sezone.

"Ne razmišljam kako ću nadmašiti svoj golgeterski učinak, to nije moj cilj. Želim pokušati napredovati kao igrač i više doprinijeti ekipi. Nadam se da nisam dosegnuo gornje granice svog potencijala, a u narednoj sezoni želim osvojiti više naslova nego u protekloj", poručio je Argentinac.

"Želim da se vratimo u poziciju da jurišamo na sve trofeje. Znamo da će to biti teško, ali još me boli poraz u polufinalu Lige prvaka od Chelseaja, te od Reala na Nou Campu u Primeri", dodao je Messi.

Po odlasku trofejnog trenera Barcelone Pepa Guardiole njegovim nasljednikom je imenovan Tito Vilanova s kojim je Messi radio u omladinskom pogonu katalonskog kluba.

"Tito mi je jako pomogao tokom igračkog napretka u mlađim kategorijama. Nikada nisam razmišljao da bi se ponovo mogli sresti u Primeri, ali mi je vrlo drago da se to dogodilo. Ekipa je u ovom trenutku spremna i svako zna što treba raditi", zaključio je Messi.