Nogomet
32

Messi: Nisam u sukobu s fizioterapeutom

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Argentinski nogometaš Lionel Messi službenim saopćenjem demantovao je pisanje dijela španskih medija kako je u sukobu s glavnim fizioterapeutom Barcelone Juanjoom Brauom.

Messi je na gostovanju kod Betisa minulog vikenda povrijedio mišić lijeve noge zbog čega mu predstoji pauza između šest i osam tjedana sedmica. To mu je već treća povreda ove sezone, pa su se u nekim španskim dnevnicima pojavile špekulacije da je nezadovoljan Brauovim radom.

Prijašnjih godina Brau je bio iznimno angažovan oko Messija, čak je putovao s njim na Svjetsko prvenstvo 2010. i Copa Americu godinu kasnije. No, prošlo je ljeto imenovan šefom cijele fizioterapeutske službe u Barceloni što je značilo da više ne može biti posvećen Messiju. Zbog toga je navodno došlo do sukoba između njih dvojice, što Messi sada opovrgava. Glasine o Messijevu nezadovoljstvu je pojačao i dolazak fizioterapeuta argentinske reprezentacije u Barcelonu. No, četverostruki osvajač Zlatne lopte tvrdi da kod njega nema nikakve ljutnje ni nezadovoljstva radom Barceloninih stručnjaka.

"Barcelonino medicinsko osoblje liječi Messija posljednja dva dana kako bi se potpuno oporavio. S obzirom na njegovu vezu s Argentinskim nogometnim savezom (AFA) i na činjenicu da je trebao igrati za reprezentaciju ovih dana, ljekar nacionalnog tima Luis Garcia je došao u Barcelonu kako bi ispitao povredu i utvrdio njenu ozbiljnost", stoji u saopćenju Leo Messi Managementa.

U nastavku se dodaje da će Barcelonin ljekarski tim sve vrijeme biti nadležan za Messijevo liječenje, čak i tokom božićnih blagdana kada igrač bude na odmoru u Argentini.

"U potpunosti želimo demantovati izvještaje koji su se pojavili u nekim medijima. Juanjo Brau je istinski profesionalac koji je blisko sarađivao s Messijem prijašnjih godina. Više ne radi svakodnevno s Leom samo zato što je promovisan unutar kluba. Njegova je odgovornost koordinirati fizioterapeutsku službu. Nikakvih ličnih i profesionalnih nesuglasica između njega i Lea zbog toga nije bilo", zaključuje se u saopćenju.