Sretan zbog uspjeha
0

Messi: Nisam ni sanjao da ću biti najbolji strijelac u historiji Barce

Totalsport
Leo Messi (Foto: AFP)
Leo Messi (Foto: AFP)
Nakon što je u pobjedi nad Granadom (5-3) postigao 234. pogodak u karijeri u dresu Barcelone, Lionel Messi je po prvi puta progovorio o tom velikom nogometnom postignuću.

Nezaustavljivi Argentinac sada je s dva gola više od Cesara Rodriguesa najbolji klupski strijelac u historiji s 234 gola iz 314 službenih nastupa za katalonsku ekipu.

"Istina je da sam preplavljen zadovoljstvom. Nikada nisam niti sanjao da bih jednog dana mogao postati najbolji strijelac Barcelone u historiji. Teško mi je odlučiti se koji mi je gol najljepši ili najvažniji jer su mi svi jednako dragi i posebni", izjavio je Messi koji je potom izrazio zahvalnost svima u klubu koji su mu pomogli na putu da postane nogometaš kakav je danas.

"Uvijek sam osjećao potrebu da se odužim Barceloni za sve što mi je pružila u životu. Izuzetno sam ponosan jer sam dio historije ovog velikog kluba, ali ništa od toga ne bi bilo moguće da nije mojih sjajnih saigrača i trenera", skromno je rekao Messi koji se na koncu obratio i sunarodnjacima koji su mu iz Argentine poslali brojne čestitke na velikom ostvarenju.

"Presretan sam zbog toga što sam svojim sunarodnjacima pružio nešto sreće i zadovoljstva", zaključio je najbolji svjetski nogometaš.