Kondicijski trener
1

"Messi nije spreman, na pripreme je stigao umoran"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Katalonski je dnevnik Sport izazvao pravo opsadno stanje razgovorom s Fernandom Signorinijem, trenerom argentinske nogometne reprezentacije zaduženim za fizičku pripremu.

"Lionel Messi na pripreme je za Svjetsko prvenstvo stigao umoran. Šteta je počinjena i nepovratna", citirao je Sport u četvrtak Signorinija, koji je također dodao:

"Organizatori Mundijala brinu o dopinškim kontrolama, ali ne brinu kako je igraču koji je u sezoni odigrao 70 utakmica!"

"Messi je čudo genetike. U jednome jedinom pokretu on zapravo napravi njih šest ili sedam. Od njega se očekuje da se pokaže u Južnoj Africi najboljim nogometašem na svijetu, ali ja mislim da će više moći dati na Mundijalu 2014. godine, kada će uz talent imati i iskustvo."

Lionel Messi je fizički nespreman! Izjava je to koja je šokirala i zabrinula svjetsku, a posebice argentinsku nogometnu javnost. Za pretpostaviti je da Signorini zna što govori. Riječ je o iskusnome kondicijskom treneru koji je bio osobni trener Diega Maradone za fizičku pripremu tokom njegove evropske nogometne karijere.

Svejedno, iz argentinskog su tabora demantirali napise iz Sporta.

" Messi trenira jednako angažirano kao i bilo koji drugi član ekipe. Nismo uočili da ima ikakvih problema" istakao je lijekar argentinske rerezentacije Donato Villani.