Kup kralja
1

Messi: Ne možemo proći Real s 0:0

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Najbolji svjetski fudbaler Lionel Messi pozvao je saigrače da ozbiljno shvate predstojeći uzvratni dvoboj polufinala Kupa kralja protiv Real Madrida. Barcelona je, podsjetimo, u prvoj utakmici na Santiago Bernabeuu izborila remi (1-1).

Iza Katalonaca je iznimno teška sedmica u kojoj su najprije poraženi od Milana s 2-0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a potom su se u subotu dobro namučili protiv Seville u 25. kolu Primere. Andalužani su na Camp Nouu vodili s 1-0 poslije prvih 45 minuta, ali Barҫa se u nastavku vratila i slavila s 2-1. Strijelci su bili David Villa i Messi kojem je to bio 38. pogodak ove sezone.

"Znali smo da će to biti teška utakmica, posebno nakon poraza u Milanu. No, pobijedili smo i to je najvažnije", naglasio je Argentinac koji je bio strijelac 15. kolo zaredom.

"Osjećam se dobro i obožavam igrati. Pred nama je sada uzvrat protiv Reala u kojem moramo igrati kao i inače. Ne možemo računati da ćemo proći s 0-0".

Na zahtjev da komentira napise dijela španskih medija da je nakon dvoboja na Bernabeuu uvrijedio pomoćnog trenera Reala Aitora Karanku, Messi je odgovorio:

"S obzirom da znam odakle dolaze takve priče, ne brinem previše o tome".