Nogomet
26

Messi na treningu Barce: Sada je plavi majstor i nastavlja ismijavati protivnike

Klix.ba
Messi se proteklog ponedjeljka pridružio Barceloni na pripremama u St. George's Parku u Velikoj Britaniji i na svojim prvim treninzima pokazuje da mu je nedostajao fudbal.

Posljednji zvanični meč Messi je odigrao krajem juna u finalu Copa Americe i neće ga pamtiti po dobrom. Promašio je penal u seriji penala protiv Chilea koji je savladao Argentinu i osvojio titulu. Messi je nakon tog meča izjavio da se oprašta od reprezentacije Argentine.

Pored toga, Messi je zbog utaje poreza osuđen na 21 mjesec zatvora, ali neće boraviti u zatvoru jer je izrečena kazna na manje od dvije godine pa se zapravo radi o uslovnoj kazni.

Iza njega je, dakle, period ljeta koji želi zaboraviti i izaći jači, a da je spreman za to pokazuje na treninzima gdje "prodaje" finte saigračima. Suareza je u jednom trenutku ostavio na podu, probacivao mu je loptu kroz noge, a lažnjakom je poljuljao ravnotežu i štoperu Mathieuu.

Messi je na pripreme stigao sedam dana ranije. Bilo je predviđeno da dođe 1. augusta, ali on je stigao 25. jula i vjerovatno će igrati u meču protiv Celtica u okviru International Champions Cupa ove subote u Dublinu. Barcelona će nakon tog meča igrati i protiv Leicester Cityja (3. august, Švedska) i Liverpoola (6. august, London), također u sklopu ICC-a.

Plan priključenja Barcinih igrača na pripreme:

  1. juli: Lionel Messi, Arda Turan.
  1. august: Gerard Pique, Ivan Rakitić, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Claudio Bravo, Javier Mascherano, Jordi Alba i Thomas Vermaelen.

  2. august: Marc-Andre ter Stegen, Samuel Umtiti, Lucas Digne, Cristiano Tello, Douglas i Martin Montoya.