Istraživanje
0

Messi medijski nadmašio Ronalda

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Cristiano Ronaldo (24) možda je najskuplji nogometaš svijeta u ovom trenutku, ali Argentinac u redovima Barcelone Lionel Messi (21) nadmašuje ga po medijskoj vrijednosti.

Naime takav je razultat dalo istraživanje skupine španskih eksperata sa Sveučilišta Navarra u Pamploni. Prema njihovom istraživanju Ronaldo je i dalje ostao najskuplji igrač, a vrijednost mu je procijenjena na 82 miliona eura, što je 12 miliona manje nego li je Real Madrid platio Manchester Unitedu za njegovu kupovinu. Drugi i treći na ljestvici najskupljih igrača su Lionel Messi (80 miliona eura) i Fernando Torres (67 miliona eura).

Messiju je “za dlaku” pripao vrh liste po medijskoj popularnosti i to radi pobjede Barcelone u finalu Lige prvaka nad Manchester Unitedom (2-0) i činjenice da je Argentinac postigao gol.

U kategoriji medijskih najpopularnijih momčadi Barcelona je 86.2 boda, to jest za 0.2 boda više nadmašila Manchester United, a u kategoriji najpopularnijih menadžera vrh je pripao Sir Alexu Fergusonu (Manchester United) ispred Josepa Guardiole (Barcelona).