Izgubili od Celtica
0

Messi: Lopta nije htjela u mrežu

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
"Radili smo sve kako treba, igrali smo bolje nego prije dvije sedmice protiv njih, ali lopta nije htjela u mrežu", kazao je najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi nakon 2-1 poraza od Celtica u 4. kolu grupe G Lige prvaka.

Prije dvije sedmice Barcelona je slavila identičnim rezultatom na Camp Nou. I ovoga je puta katalonski sastav bio dominantan, kako u posjedu lopte (72%), tako i udarcima prema golu (24-5) i u njegov okvir (14-4). Međutim, pobjedu je odnio Celtic proslavivši tako 125. godišnjicu kluba.

"Ista stvar dogodila nam se na Camp Nou. Oni su igrali defenzivno i čekali su na brze kontranapade. Osjećaju se vrlo ugodno nakon kornera i prekida i tako su postigli svoja dva gola", zaključio je Messi.

Barcelonin trener Tito Vilanova čestitao je svojim igračima, ali i protivnicima.

"Nemam za šta kriviti igrače, naprotiv. Moram im čestitati na naporu od početka. Mislim da smo zaslužili pobjedu i pokušavali smo sve do kraja. Omogućili smo im samo dva kornera, a primili smo gol iz jednog od njih. Moramo čestitati Celticu na njihovoj dobroj utakmici, na pobjedi i spektakularnim navijačima. Atmosfera na stadionu bila je spektakularna. Moramo im čestitati na njihovih 125 godina i poželjeti još njih puno", rekao je Vilanova.

S druge strane, menadžer Celtica Neil Lennon, bio je, naravno, oduševljen:

"Ovo je jedna od najponosnijih večeri u mojoj karijeri. Moji igrači uložili su nevjerojatan napor i pobijedili najbolju momčad na svijetu. Bio je to najteži ispit u njihovim karijerama, a oni su ga položili s najvišim ocjenama. Uspjeli smo zahvaljujući timskom radu i disciplini. Sada imamo dobre šanse za prolaz. Želim da igrači uživaju u trenutku."