Skroman i dosljedan
12

Messi: Lijepo je srušiti rekord, ali najvažnije je zadržati prednost

Totalsport
Lionel Messi
Lionel Messi
Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi je u nedjelju navečer nakon historijskog ostvarenja na gostovanju kod Betisa ostao skroman i dosljedan samom sebi.

"Kako sam često govorio, lijepo je srušiti rekord, ali najvažnije je pobjeđivati i sačuvati bodovi razmak na vrhu", rekao je Messi nakon što je dvama golovima na gostovanju kod Betisa (2-1 pobjeda Barcelone) srušio rekord legendarnog njemačkog napadača Gerda Müllera po broju golova u jednoj kalendarskoj godini, računajući pogotke u klupskom i dresu nacionalne reprezentacije.

Njemački "Bombarder" 85 golova je postigao prije 40 godina, 1972., nastupajući za minhenski Bayern i reprezentaciju Zapadne Njemačke, dok je Messi ove godine postigao 86 golova.

"Moji su golovi u svrsi osvajanja naslova za tim. Naslovi u Primeri, Kupu kralja ili Ligi prvaka su važniji od bilo kakvih ličnih rekorda. Moj cilj od početka sezone bio je osvajanje novog naslova u Primeri."

Kako Barcelona ima još četiri utakmice do kraja godine, Messi je dodao kako će pokušati dodatno popraviti rekord.

"Pokušat ću dati još golova ako mogu, kako bih još više otežao obaranje rekorda idućem igraču koji će to pokušati. Ali ozbiljno, samo želim nastaviti ovako. Jednostavno sam sretan što igram nakon strahova od neki dan (povreda koljena protiv Benfice, op.a.). Naravno da je užitak i divno je biti vlasnik takvog rekorda."

Messiju su na rekordu putem Twittera čestitali saigrači poput Victora Valdesa i Andresa Inieste, a za Iniestu je omaleni Argentinac rekao kako ne bi imao ništa protiv da osvoji Zlatnu loptu, iako se čini posve izglednim da će on trijumfovati četvrtu uzastopnu godinu.

"Ako Iniesta pobijedi bit će to zasluženo zbog svega što je učinio, zbog načina na koji igra. Opet, to će također biti nagrada za cijelu svlačionicu", zaključio je Messi.