Nogomet
3

Messi: Još uvijek sam ljut zbog eliminacije od Chelseaja

Totalsport
Leo Messi (Foto: Arhiv/AFP)
Leo Messi (Foto: Arhiv/AFP)
Najbolji nogometaš svijeta, Argentinac Lionel Messi, izjavio je kako se još uvijek ne može pomiriti s načinom na koji je njegova Barcelona minule sezone ostala bez finale Lige prvaka.

Iako je Barca u obje polufinalne utakmice nadigrala Chelsea, u Londonu je izgubila s 1-0, a u uzvratu joj niti vodstvo 2-0 uz igrača više već u prvom poluvremenu (isključenje Johna Terryja) nije bilo dovoljno. Chelsea je već do poluvremena smanjio na 2-1, a u sudačkoj nadoknadi je Fernando Torres zabio iz kontre za 2-2. I bez toga gola bi Bluesi prošli dalje, jer su izdržali sve nalete Katalonaca. Imali su i sreće, jer Messi nije zabio s bijele tačke.

"U sezoni koja je iza nas smo ostali bez naslova i u španskom prvenstvu i u Ligi prvaka. Još uvijek me boli ukupni poraz od Chelseaja, jer imam osjećaj da smo zaslužili finale. No, ja nisam zabio iz penala. Vrlo sam sretan sa sezonom koju sam imao. No, u klubu smo i dalje svi vrlo ljuti zbog tog poraza od Chelseaja. Borit ćemo se za nove titule iduće sezone", izjavio je Messi, koji se s argentinskom reprezentacijom priprema za meč protiv Ekvadora u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Messi je uvjeren da će Barcelona ostati u utrci za sve najveće trofeje, usprkos odlaska trenera Pepa Guardiole, kojeg na klupi nasljeđuje njegov dosadašnji pomoćnik Tito Vilanova.

"Nije lako zamijeniti Pepa nakon svega što je napravio s Barcelonom. No, znam Tita još dok sam bio dječak i znam što možemo očekivati od njega. Nadam se da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali s Guardiolom, da se ništa neće promijeniti."

Iako je u minuloj sezoni zabio rekordna 73 gola za Barcelonu, mnogi smatraju da bi mogao ostati bez Zlatne lopte, ukoliko Cristiano Ronaldo pruži velike partije na Evropskom prvenstvu u dresu portugalske reprezentacije.

"Ne bih znao. O tome uopće ni ne razmišljam. Daleko je još januar. Ramišljam samo o utakmicama koje me očekuju u dresu Barcelone i reprezentacije, počevši već od ove protiv Ekvadora."