Samuel Eto'o
0

"Messi je želio moj ostanak u Barceloni"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Kako bi smanjila trošak dovođenja Zlatana Ibrahimovića u ljeto 2009.godine, Barcelona je u Inter poslala Samuela Eto'a. Kamerunski napadač ostao bi u redovima španskih prvaka da se pitalo njihovog najboljeg igrača, Lionela Messija.

Glavni razlog što se Barcelonin trener Josep Guardiola odlučio riješiti svog i napadača kamerunske nogometne reprezentacije bio je strah od širenja negativne atmosfere u svlačionici španskih prvaka. Sam Eto'o tvrdi da je uzoran profesionalac za čiji su ostanak na Camp Nou navijali mnogi, pa i najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi.

"Igrao sam i osvajao naslove s Ronaldinhom, Messijem i mnogim nogometnim velikanima. Dolaskom Ronaldinha u Barcelonu klub nije ništa osvojio. Kada sam ja stigao, pripali su nam svi trofeji", kaže Eto'o i dodaje:

"Messi je bio taj koji nije želio da me se proda. Rekao je Guardioli: Neka ide bilo ko, ali ne Samuel. Svi će vam treneri koji su me kroz karijeru vodili potvrditi da sam izuzetno profesionalan. Uzor sam po pitanju discipline".