Madridski dnevnik Marca
235

VIDEO / Messi je tokom utakmice i pljuvao prema Realovoj klupi

Totalsport
Neće tako brzo u zaborav otići nedavni "el clasico", meč nogometaša madridskog Reala i Barcelone. Kroz sedmicu su te dvije mega-ekipe odigrale 1-1 u Madridu, u prvom polufinalnom meču Kupa kralja.

Ne odustaje od komentara i analiziranja svih događaja posebno madridski dnevnik Marca koji svaki dan prezentira nove sočne detalje u svemu. Najnoviji je video-zapis u kojem najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi pljuje prema klupi domaće ekipe, makar nije vidljivo kome je bila namijenjena pljuvačka argentinskog igrača.

Nakon starta Arbeloe, s kojim je cijelu utakmicu Messi proveo u žestokim duelima, ljuti Messi se okrenuo prema klupi i pljunuo. Kamera je uhvatila sve, pa tako i let pljuvačke prema klupi.

Podsjetimo da je svemu ovome prethodila priča po kojoj je Messi, sat i po nakon utakmice, vrijeđao Alvara Arbelou. Navodno ga je nazvao glupanom i to dok je igrač Reala bio u društvu trudne supruge i kćerke. Iako su neki igrači Barcelone, koji su bili svjedoci svega, opovrgavali da je Messi bilo što ružno rekao Arbeloi ili nekom drugom, igač Reala Jose Callejon je rekao drugačije.

"Jeste, govorio je ružno i Karanki, našem pomoćnom treneru. Nazvao ga je Mourinhovom lutkom. Potom je krenuo s napadima na Arbelou. Sve se to događalo sat i po nakon utakmice i zato takvo što treba osuditi", rekao je Callejon.

Inače, Marca je pokretanjem priče o pljuvanju Messija prema klupi Reala izvukla i historije Messijevog pljuvanja. Ovo mu nije bilo prvi puta ili kako će Callejon reći:

"Nisu svi dobri dečki uvijek dobri, niti su loši dečki baš uvijek loši."