Sergio Batista
0

"Messi je potpuno spreman za igru"

Totalsport
Leo Messi (Foto: AP)
Leo Messi (Foto: AP)
Argentinski selektor Sergio Batista potvrdio je da je povreda skočnog zgloba najboljeg nogometaša svijeta Lionela Messija posve zaliječena.

Povreda koju je zadobio u susretu s Atletico Madridom 19. septembra nakon grubog starta Tomaša Ujfalušija Messija nije dugo udaljila od travnjaka, pa je već zaigrao za katalonsku ekipu u susretima s Rubinom u Ligi prvaka i Mallorcom u domaćem prvenstvu.

"Messi se potpuno oporavio od povrede. Definitivno je spreman za igru, iako još ne mogu reći hoće li započeti protiv Japana, budući nisam još ni igračima rekao ko će započeti", komentirao je Batista.

Prijateljski susret Argentine protiv Japana u Saitami na rasporedu je u petak, a u njemu će kapitensku traku “gauča” ponijeti Javier Mascherano.

"Razgovarao sam s Leom i on razumije. Ne želim da osjeća dodatni pritisak u kapitenskoj ulozi. Želim da bude opušten."

Komentirao je argentinski selektor i kritike na Messijev račun zbog slabijih igara u nacionalnom dresu u usporedbi sa onim za njegov klub Barcelonu.

"To su dvije posve različite stvari i ne mogu prihvatiti da Messi slabo igra za Barcelonu. Ljudi od njega previše očekuju. Uprkos onome što se priča, mislim da je na SP-u odigrao dobro, a uostalom, još ima i mjesta za napredak."