Roberto Baggio
0

"Messi je poput djeteta na igralištu"

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AP)
Lionel Messi (Foto: AP)
Svojevremeno je Roberto Baggio bio strah i trepet suparničkih šesnaesteraca, napadač vrhunske klase čiju su veličanstvenu karijeru prekinule učestale povrede.

Danas je "Božanski repić", povratnik u talijanski nogomet u funkciji predsjednika tehničkog sektora Talijanskog nogometnog saveza, idealan sugovornik kada je u pitanju ocjena aktivnih nogometaša koji dominiraju na njegovoj poziciji.

"Imao sam dugu karijeru, ponosan sam na nju budući da sam je cijelu odradio s jednom i pol nogom. Od svih povreda mene je u dobi od 18 godina zadesila najgora, ona desnoga koljena. Svi su mi tada prognozirali kraj karijere. Suparnici me nikada nisu štedjeli, pa je tako moje koljeno krpano s 220 šavova. Svaki trening je bio bolan, a svaka utakmica za mene potencijalno posljednja. Provodio sam i po deset sati dnevno kod fizioterapeuta, a da nisam imao hrabrosti i sreće sigurno ne bih igrao do 37. godine", kazao je Baggio koji se danas posebno divi jednom nogometašu, Barceloninom napadaču Lionelu Messiju:

"Igra kao da je na dječjem igralištu, na njega ne utječu taktika, suparnici ili saigrači. Nije egocentrik, njegove su asistencije jednako važne kao i golovi. Sreću ima što ga vodi Josep Guardiola, sjajni trener koji ne pokušava gušiti njegov talent već mu daje prostora da ga izrazi."

Messi je ove sezone odigrao 19 prvenstvenih utakmica koje je začinio s 24 gola i 16 asistencija. U cijeloj sezoni, u utakmicama svih takmičenja, je na omjeru od 43 gola i 22 asistencije. Odigrao je 38 susreta.