Franck Ribery
0

"Messi je najbolji, ali ja bih najradije igrao s Xavijem"

Totalsport
Franck Ribery (Foto: Reuters)
Franck Ribery (Foto: Reuters)
"Oduvijek sam sanjao zaigrati za Real ili Barcelonu", izjavio je francuski nogometaš Bayerna Franck Ribery odgovarajući na pitanja čitatelja Fifa.coma.

"Naravno da postoje klubovi za koje sam oduvijek želio nastupati, o kojima sam maštao, klubovi poput Real Madrida ili Barcelone", precizno je kazao Ribery dodavši potom:

"Messi je za mene najbolji nogometaš današnjice, no ja bih najviše volio igrati uz Xavija. Oduševljava me koliko je to dobar igrač. On zna sve o nogometu i vrlo dobro organizira igru. Također je vrlo siguran na dodavanju. Trenutno je zaista u veličanstvenoj formi.

Francuz je potvrdio da je prvih šest mjeseci ove sezone bilo njegovo najgore razdoblje u životu s obzirom na povredu koljena zbog koje dugo nije mogao igrati.

Kao svoju najbolju utakmicu u životu izabrao je pobjedu nad Španijom u osmini finala Svjetskog prvenstva 2006. godine (pobjeda Francuske 3-1), u kojoj je zabio jedan, izjednačujući gol. Također je izrazio vjeru da, čak i bez njega ostane li mu izrečena UEFA-ina suspenzija, Bayern ima velikih izgleda pobijediti Inter 22. maja u madridskom finalu Lige prvaka.

Na pitanje koja mu je najomiljenija pozicija u igri, Ribery je odgovorio:

"Volim imati slobodu, bez ograničenja se kretati u fazi napada. Volim trčati u puno se kretati. Mogu ipak reći da se sam sebi činim opasnijim kad djelujem po lijevoj strani."