Nogomet
0

Messi i Barcelona blizu dogovora o novom ugovoru

Totalsport
Lionel Messi (Foto: EPA)
Lionel Messi (Foto: EPA)
Pregovori čelnika Barcelone i zastupnika Lionela Messija ušli su u završnu fazu i može se očekivati skori dogovor. Želja Barcelone je da se ugovor potpiše najkasnije do početka priprema za Svjetsko prvenstvo.

Kako navodi Marca, obje strane napravile su određene ustupke kako bi se približile u stajalištima i što prije završile pregovore. Barcelona je u potpunosti odustala od podjele marketinških prava i sva zarada od marketinga vezana uz Messija ići će igraču.

Drugo veliko razmimoilaženje bilo je u fiksnoj plaći igrača gdje je razlika između igračevih zahtjeva i klupske ponude iznosila čak devet miliona eura. U ovom trenutku razlika iznosi oko dva miliona eura nakon plaćanja poreza što je još jedan značajan pomak.

Pretpostavlja se kako će Messi na kraju zarađivati između 19 i 20 miliona eura po sezoni nakon plaćanja poreza. Ovome treba dodati i zaradu od reklama i općenito marketinga te razne bonuse koji će također biti uključeni u ugovor.

Želja Barcelone, ali i Messijevog oca, je da se pregovori okončaju prije kraja maja kada će se Messi zaputiti u Argentinu.